Nelimarkka-museo

Nelimarkka-museo

Nelimarkka-museo on Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo

Taiteilija-professori Eero Nelimarkan (1891-1977) rakennuttama ja hänen ystävänsä, arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema Nelimarkka-museo avattiin vuonna 1964. Museo on toiminut Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseona vuodesta 1995.

Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi pohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen sekä taidekasvatus. Nelimarkka-museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia kaiken ikäisille. 1980-luvun puolivälistä alkaen museo on ylläpitänyt kansainvälistä taiteilijaresidenssiä.

Kesäisin museossa voi nauttia kahvin ja Nelimarkka-leivoksen valoisassa Café de Nelimarkassa tai käydä ympäri vuoden ostoksilla Neljän markan putiikissa. Museosta voi varata ryhmälleen räätälöidyn opastuskierroksen tai työpajan. Nelimarkka-museon toimintaan kuuluvat museon läheisyydessä sijaitseva Villa Nelimarkka sekä Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä Alajärven keskustassa.

Nelimarkka-museo on avoinna ympäri vuoden

Ti - pe 11 - 17

La 12 - 16

Su 12 - 17

Liput 6 / 4€ / museokortti

Varaa ryhmällesi opastus tai työpaja: info@nelimarkka-museo.fi / p. 06 557 2129

Lisätietoa Nelimarkka-museon verkkosivuilta.

Nelimarkka-museo on myös Facebookissa sekä Instagramissa.

 

WA

kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely Alajärvellä 29.5. – 12.6.2019
Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy

 

Näyttely avataan yleisölle 29.5. klo 16 kalligrafia- ja teeseremonianäytöksellä


Alajärvellä nähdään alkukesästä laaja katsaus japanilaista taidetta. Kaksi viikkoa kestävä näyttely järjestetään yhteistyössä Japan International Artist Societyn (JIAS) -taiteilijaseuran ja Club des Amis de l'Europe et des Arts (CAEA) -järjestön kanssa. Vastaavia näyttelyitä on järjestetty yli 50 kertaa vuodesta 1973 lähtien ympäri mailman. Alajärven näyttely on ensimmäinen kerta kun näyttely järjestetään Suomessa, Suomen ja Japanin 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.


CAEA -järjestö haluaa yhdistää ihmisiä taiteen kautta ja heidän tavoitteensa on levittää positiivista viestiä taiteen avulla sekä luoda japanilaisille taiteilijoille uusia kansainvälisiä verkostoja. Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa, sekä Villa Väinölässä. Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja, työpajoja sekä kalligrafia-työnäytös, jolla edistetään kulttuurivaihtoa maidemme välillä.

 

Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, luontosuhde ja harmonia, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA viittaa.

 

Näyttelyssä on esillä eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä esineteoksia. Suuri osa teoksista edustaa perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä nihongaan ja kalligrafiaan. Näyttelyn teoksissa vuoropuhelussa ovat niin perinteinen japanilainen kulttuuri ja taide kuin uudenlaiset ilmaisumuodot.

Avoinna
Nelimarkka-museo ja Villa Väinölä
Ma - pe 11 - 17
La 12 - 16
Su 12 - 17

Kirjasto
Ma, ti, to 12 - 19
Ke, pe 10-16 (Suljettu to 30.5.)

Tapahtumat (Nelimarkka-museo)


Ke 29.5.

klo 16 - 17 Kalligrafia- ja teeseremonianäytös


To 30.5.

klo 17 – 18 Luento japanilaisesta arkkitehtuurista (englanti)

MAGORI Bumpei, Ph.D., University of Tokyo
klo 18 – 19 Luento perinteikkäästä japanilaisesta Ukiyo-E -puupiirrostekniikasta (japani-suomi)

KUDO Shuhei, Exhibition Coordinator, CAEA

Avoimet yleisöopastukset ja -työpajat (Nelimarkka-museo)

Maanantaina 3.6. kello 16.00 (kesto yhteensä noin 1,5h)
Keskiviikkona 5.6. kello 16.00 (kesto yhteensä noin 1,5h)
Maanantaina 10.6. kello 16.00 (kesto yhteensä noin 1,5h)

Kokonaisuus sisältää sekä yleisöopastuksen ja kesäisen japanihenkisen työpajan. Osallistua voi halutessaan vain toiseen. Lapset aikuisen seurassa.

Jos haluat opastuksen ryhmälle (yli 5 hlö) varaathan sen etukäteen numerosta 065572129. Hinta 20€ (alle 10 hlö) / 30€ (yli 10 hlö)

 

Lisätietoa