Alajärven musiikkiopisto tiedottaa

Ennakkotietoa musiikkiopiston projektiviikon 23.–27.3.2020 ohjelmasta. 

Satukonsertti. Musiikkiopiston oppilaiden esityksiä on koottu juonellisen satukonsertin muotoon. Sooloesitysten lisäksi mukana on myös orkesteri ja lauluryhmä. Konserttiin tulevasta kuvituksesta vastaa kuvataidekoulu Eero. Satukonsertista järjestetään koululaisnäytöksiä torstaina ja perjantaina 26.–27.3 sekä avoin yleisöesitys torstai-iltana 26.3. klo 19. 

Kouluvierailuja. Musiikkiopiston opettajia ja oppilaita esiintyy ja esittelee musiikkiopiston toimintaa Paalijärven, Myllykankaan ja Hoiskon kouluilla. 

Soitinkokeiluja. Oletko kiinnostunut jonkin soittimen soitosta, mutta et ole koskaan päässyt itse kokeilemaan sitä tai kutkuttaako ajatus aloittaa soittimen opiskelu ja kaipaat lisätietoa asiasta. Projektiviikon aikana tarjolle asetetaan aikoja, jolloin soittimia voi kokeilla ja jolloin opettajat opastavat näissä kysymyksissä. Tässä on hyvä tilaisuus kypsytellä ajatusta musiikkiopiston oppilaaksi hakemisesta. Varsinainen hakuaika on huhti-toukokuun vaihteessa. 

Improvisointikurssi musiikkiopiston oppilaille. Improvisointikurssi pidetään maanantaina ja tiistaina 23.–24.3. Opettajana on Markku Renko pop/jazz -konservatoriosta. Rengon kehittämä menetelmä perustuu kuunteluesimerkkien aktiiviseen toistoon laulamalla ja omalla soittimella imitoiden. Liikkeelle lähdetään yhdellä äänellä ja se soveltuu niillekin, jotka ovat musiikkiopintojensa alkuvaihessa. Tarjolle tulee kolme ryhmää, jotka kukin kokoontuvat sekä maanantaina että tiistaina ja joista oppilaat voivat valita. Suunnitellut kellonajat ovat 15.00–16.30, 16.45–18.15 ja 18.30–20.00. 

Lisäksi musiikkiopiston oppilaille on tarjolla monenlaisia muita toimintoja ja työpajoja. Projektiviikon ohjelmaan osallistuminen kartuttaa musiikkiopiston oppilaiden valinnaisia opintoja. Valinnaisten opintojen määrä on uuden opetussuunnitelman myötä kasvanut aiemmasta. 

Projektiviikon tarkka ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan heti talviloman jälkeen viikolla 10. 
 

Tiedote 13.1.2020

Opettajat jakavat oppilaille paperisen tiedotteen viikolla 3. Tiedote kertoo mm. kevätkauden aikatauluista. Tiedote on myös ladattavissa pdf-tiedostona.

Lukuvuoden 2019–2020 opetuspäivät

Opetus alkaa tiistaina 13.8. Syysloma pidetään 14.–18.10.2019. Syyslukukausi päättyy 20.12.2019. Kevätlukukausi alkaa tiistaina 7.1.2020, talviloma pidetään 24.2.–28.2. ja opetus päättyy maaantaihin 25.5.2020 mennessä. 

Kevään 2020 projektiviikko pidetään 23.3.–27.3.2020.  

 

Kuljetusluvat

Mikäli musiikkiopiston ohjelman vuoksi henkilökunnan on tarpeen kuljettaa oppilaita esimerkiksi hoivakotivierailuja varten, tarvitaan asianmukaiset kuljetusluvat. Kuljettaminen tapahtuu aina kulloisenkin kuljettajan vastuulla. Kuljetuslupalomake on saatavissa tästä linkistä tai musiikkiopiston toimistolta. Jos lupaa ei ole, oppilas itse tai hänen huoltajansa vastaa oppilaan kuljettamisesta kyseiselle paikalle. 

 

Suojele kuuloasi!

Musiikkia harrastavilla on erityinen syy suojella kuuloaan. Lue lisää kuulon suojelusta Kuuloliiton sivuilta

 

Musiikkiopiston aloitussivulle