Kaupunginjohtajan tervehdys

Alajärven kaupunki – katse vahvasti tulevaisuuteen

Alajärven kaupungin vuosi 2016 oli hyvä usealla eri tavalla. Saimme kaupungin keskustaan Paavolantorin kauppakeskuksen ja sitä myötä useita uusia liikkeitä. ME-perustukset ja Hoiskon CLT-tehdas uusina teollisina toimijoina tuovat Alajärvelle kymmeniä uusia työpaikkoja. Lisäksi monet alueen yrityksistä investoivat merkittävästi ja laajentavat toimintaansa, esimerkkinä Nordautomation Oy.  Alajärven työllisyysaste paranikin vuoden 2016 aikana selkeästi ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan myös tulevana vuotena.

Alajärven kaupungin mittavat investoinnit palvelurakenteisiin

Koulukeskus, terveyskeskus, hirsinen päiväkoti, kehitysvammaisten asumisyksikkö sekä ylipaine- ja monitoimihalli ovat esimerkkejä Alajärven panostamisesta palvelurakenteeseen.  Kaupungin ja alueen yritysten yhteisten panostusten myötä Alajärven asema vahvistuu entisestään koulutuksen, kaupan ja palveluiden keskuksena.  Alajärvellä on hyvä asua ja yrittää. Tarjolla on paljon omakotitalotontteja hyvien palveluiden äärellä. Maaseutumainen kaupunki tarjoaa edullista, rauhallista ja turvallista asumisympäristöä korkealaatuisten ja monipuolisten palveluiden ympäröimänä. Harrastusmahdollisuudet ovat myös erittäin monipuoliset niin lapsille kuin aikuisillekin. Tämän lisäksi lukuisat tapahtumat niin kesällä kuin talvellakin antavat oman lisämausteensa kaupungin elämään.

Maailma muuttuu nopeasti

Alajärvellä ei ole jääty surkuttelemaan suuria uudistuksia, joita tulee valtakunnallisen maakuntahallinnon ja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen kautta tai Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen loppumisen vuoksi. Alajärvi on ollut vahvasti mukana maakunnan tasolla valmistautumassa tuleviin isoihin valtakunnallisiin muutoksiin.  Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminnan loppumisen myötä katse voidaan suunnata entistä enemmän Alajärven kaupungin kehittämiseen ja eteenpäin vientiin.  Yhteistoimintaa tehdään toki jatkossakin eri suuntiin, mutta hiukan erilaisista näkökulmista kuin ehkä aikaisemmin. Katseet on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen ja Alajärven vahvaan kehittämiseen ja eteenpäin vientiin.

Kehittävällä ja positiivisella asenteella Alajärven kaupunki valmistautuu Suomi 100 -juhlavuoteen.  Alajärvellä järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia juhlavuoteen liittyen vuoden 2017 aikana. Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi näihin tapahtumiin sekä toivottaa samalla onnea ja menestystä vuodelle 2017!

Koivunen_Vesa (9)_0.JPG

Vesa Koivunen

Alajärven kaupunginjohtaja