Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli logo
Kirkkotie 1, 62900 Alajärvi

Ohjaamo Alajärvi / Vimpeli palvelee seuraavasti

Tiistaisin klo 12-16
Torstaisin klo 12-16

p.  040 6266833
tavoittaa Ohjaamon
aukioloaikoina

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli avaa ovensa!

Ohjaamo Alajärvi-Vimpelin ovet aukeavat torstaina 25.10. avajaisten merkeissä Alajärvellä Kirkkotie 1 tiloissa klo 12-17. Avajaisia sekä Ohjaamon syksyn ohjelmaa on valmisteltu hyvällä tahdilla koko syksy, kertoo ohjaamo koordinaattori Jere Vähäsarja. Mukana toiminnan kehittämisessä on ollut iso joukko paikallisia toimijoita, esimerkiksi Te-palvelu, sosiaali-ja terveyspalvelut, oppilaitokset sekä nuorisopalvelut, luettelee Vähäsarja ja lisää, että mukaan kyllä vielä mahtuu. Myös ideoita ja yhteistyökuvioita otamme ehdottomasti vastaan, näin saadaan alueen nuorille tarpeeseen räätälöityä, matalan kynnyksen ohjaamopalvelua, jatkaa Vähäsarja.

Avajaisohjelmassa on avajaisnauhan leikkaus, Alajärven nuorisovaltuuston tervehdys sekä sivistystoimenjohtaja Esa Kauniston avajaispuhe. Kävijöiden kesken arvotaan elämyspaketteja, nuorille Ohjaamon tiloihin on rakennettu MP ohjaamo? –seinä. Kyseessä on siis mielipideseinä, mihin nuoret saavat listata toivomiaan palveluita ja muuta ohjaamoon liittyvää toivetta ja ideaa.

Tarjolla mehua, kahvia ja munkkeja. Avajaisissa paikan päällä on esittelemässä toimintaa Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli koordinaattori Jere Vähäsarjan lisäksi myös muita ohjaamoasiantuntijoita.

20181011_141843_w.jpg
Kuvassa: Ohjaamo koordinaattori Jere Vähäsarja ja etsivä nuorisotyöntekijä Mira Luomala.
Kuva: Heidi Ylinen.

Ohjaamon idea lyhykäisyydessään:
Ohjaamo on nuorten alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupiste, joka tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta monialaisesti. Ohjaamo rakentuu eri hallinnonalojen peruspalveluista ja laajasta yhteistyöverkostosta. Ohjaamon avoin toimintamalli kannustaa nuoria ottamaan yhteyttä oman tilanteensa selvittämiseksi myös ilman lähettävää yhteistyötahoa. Ohjaamo tukee erityisesti nivelvaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä. Nuorten yksilölliset tilanteet huomioiden Ohjaamon tarjoama ohjaus ja tuki voi sisältää monia eri vaiheita ja muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. Tavoitteena on nuoren pääsy opinto- tai työllistymispolulle ja polulla pärjääminen.

Muutoin voidaan järjestää eri paikoissa esim. popup-tapahtumia eri teemojen ympärillä.

Esimerkkejä toiminnasta:
Popup-tapahtumat, Rekry-tapahtumat, CV-klinikat, koulutusmahdollisuuksien esittelyt, opiskelijavierailut, hyvinvointia ja itsenäistä elämää tukevat teemat kuten asuminen, rahankäyttö ja asiointi.

Seuraa meitä somessa
facebook: Ohjaamo Alajärvi / Vimpeli
instagram: ohjaamo_alajarvi_vimpeli
sähköposti: ohjaamo(at)alajarvi.fi

www.ohjaamot.fi