Päikky

Päikkyä käytetään viikoittaisiin hoitoaikailmoituksiin sekä viestintään perheiden ja hoitopaikan välillä. Huoltajat ilmoittavat sähköisesti Päikyssä lastensa hoitopäivät ja poissaolot. Hoitoaikavaraukset seuraavan viikon osalta tulee tehdä viimeistään maanantaina klo 23:59 mennessä. Tämän jälkeen kalenteri lukkiutuu eikä varauksia voi enää tehdä. Muistutus hoitovarauksen tekemisestä tulee huoltajien ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen sunnuntaina klo 12, jos ilmoitustoiminto on valittu Päikyssä omissa tiedoissa. Lukittuun suunnitelmaan voi muuttaa ainoastaan sairas- ja poissaolopäivät. Vapaapäiviksi ilmoitettuja päiviä ei voi muuttaa hoitopäiviksi Päikyn kautta vaan asiasta tulee sopia suoraan hoitopaikan kanssa.

Päikky-ohjelmaa voidaan käyttää tietokoneella ja tabletilla. Päikky-palveluun kirjaudutaan internet-selaimella seuraavissa osoitteissa

Alajärvi https://alajarvi.paikky.fi 

Vimpeli https://vimpeli.paikky.fi

Palvelu toimii selaimilla Google Chrome, Mozilla Firefox ja Safari. Huoltajan matkapuhelinnumero toimii käyttäjätunnuksena. Ohjeet tunnuksen aktivointiin ovat erillisessä infokirjeessä.

Voit käyttää myös Päikky - Huoltaja puhelinsovellusta, joka toimii  Android- ja Apple-puhelimissa. Sovellus on ladattavissa Play Kaupasta ja Apps Storesta.

Päikky helpottaa lasten hoitoaikojen sekä läsnä- ja poissaolojen kirjaamista, tietojen jatkuvaa ajantasaisuutta sekä henkilökunnan työajan kirjaamista. Päikky toimii perhepäivähoidon ja päiväkotien lapsiryhmissä olevien älypuhelinten avulla. Lapset kirjataan Päikkyyn NFC-tunnisteiden avulla. Jokainen huoltaja saa avaimenperätunnisteen, jonka avulla lapsi kirjataan aamulla sisään ja iltapäivällä ulos. Kirjaus tehdään käyttämällä tunnistetta ryhmän puhelimessa. Kirjaus on helppoa, ja henkilökunnalta saa opastusta tunnisteiden käytössä. Pidättehän tunnisteita mukana lasta tuodessanne ja hakiessanne. Mikäli lasta tuo tai hakee joku muu kuin lapsen huoltaja, voidaan lapsen kirjaaminen Päikkyyn tehdä poikkeuksellisesti myös ilman tunnistetta.

NFC-tunnisteelle ei tallenneta Päikystä mitään tietoa. NFC-tunnisteen sarjanumero on tallennettu Päikyssä lapsen tietoihin ja sitä käytetään ainoastaan tunnistamaan lapsi Päikyn mobiilissa. Mikäli NFC-tunniste katoaa, sillä ei ole käyttöarvoa eikä siitä voida löytää mitään tietoa. Tunnisteella on mahdollista päästä lapsen tietoihin ainoastaan Päikky-mobiililaitteen kanssa yhdessä käytettynä. Tällöin on tunnistauduttava onnistuneesti sekä mobiililaitteeseen että Päikkyyn.

Lasten läsnä- ja poissaolomerkinnät siirtyvät automaattisesti Päikyn kautta varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmään. Päikky käyttää asiakastietojärjestelmän tietokantaa ja vie tiedot lasten kirjauksista järjestelmään laskutusta ja raportointia varten. Järjestelmä ja puhelinten suojaukset täyttävät tietohallinnon tietoturvavaatimukset.

Infokirje vanhemmille - Näin alkuun Päikyssä

Päikyn käyttöohjeet vanhemmille