Kaukolämpö

Kaukolämpölaitos
Alajärven Lämpö Oy on Alajärven kaupungin (60 %) ja Alajärven Sähkö Oy:n (40 %) omistama kaupunkikonserniin kuuluva tytäryhtiö. Yhtiön toimiala on kaukolämmön tuotanto ja jakelu. Yhtiön tavoitteena on kaukolämmön tarjoaminen asiakkaille kilpailukykyiseen hintaan ja kotimaisen lähipolttoaineen hyödyntäminen lämpökeskuksessa. 
 
Energiateollisuuden kaukolämmön hintatilastossa 1.1.2016, Alajärven Lämpö Oy sijoittuu kymmenen edullisimman kaukolämpöä myyvän yhtiön joukkoon. Käytetystä polttoaineesta palaturvetta oli 67,3 %, puupolttoaineita 31,4 % ja loppu 0,7 % öljyä. Alajärven Lämpö Oy:n asiakkaiden tehontarve on n. 12,0 MW ja kaukolämpöenergian tarve n. 29.000 MWh/a.
 
Syksyllä 2016 valmistui uusi 8 MW:n biokattilalla varustettu lämpökeskus vanhan lämpökeskuksen rinnalle. Vanha laitos jää varalle ja sitä käytetään kesän huoltoseisokin aikana ja talvella huippujen tasaamiseen. Uudessa biolaitoksessa on tarkoitus polttaa turvetta, kuorta, sahanpurua ja haketta. Uusi biokattila on varustettu savukaasupesurilla ja savukaasujen lämmön talteenotolla.
 
Alajärven Lämpö Oy
Tehtaantie 1
62900 Alajärvi
 
puhelin: 0400 565 429
sähköposti: alajarven.lampo(at)japo.fi