Lomatoimi

Nuorta karjaa

HUOM! Järvi-Pohjanmaan lomatoimen ulko-ovi laitetaan lukkoon ke 18.3.2020 alkaen kaupungin määräyksen vuoksi. Lomakkeet yms. voi jättää Sairaalatie 3:n postilaatikkoon tai lähettämällä osoitteeseen Järvi-Pohjanmaan maataloustoimi, Sairaalatie 3, 62900 Alajärvi. Soittamalla tai lähettämällä sähköpostia, voi myös kysyä lisää. Lomatoimen yhteystiedot

Alajärven kaupunki tiedottaa koronavirusepidemian johdosta

 

Alajärven kaupunki toimii MELAn kanssa tehdyn toimeksiantosopimuksen mukaisesti lomituspalvelujen paikallisyksikkönä Alajärven kaupungin, Vimpelin ja Soinin kunnan alueella.

Lomituspalvelujen tavoitteena on antaa maatalousyrittäjille mahdollisuus vapaa-ajan pitämiseen ja riittävään lepoon ja toipumiseen sairastumis- tapaturma-, synnytys- ja muissa niihin verrattavissa tilanteissa.

Lomituspalveluilla turvataan maatalousyrityksen häiriötön jatkuvuus sinä aikana, kun yrittäjä on vuosilomalla, sijaisapu- tai maksullisella lomalla.

Yleinen johto, ohjaus ja valvonta kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle. Lomituspalvelujen toimeenpanosta vastaa Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, ellei se ole toimeksiantosopimuksin siirtänyt lomitusten toimeenpanoa joko kuntien tai Melan hoitamien paikallisyksiköiden tehtäväksi.

Tietoa maatalouslomituksesta

Maatalousyrittäjien lomitusnetti

Tiedotteet

Melan lomitusesitteet

Lomituspalveluiden hinnat

Lomakkeet

Lomituksessa tarvittavia lomakkeita