Starttipaja Laituri

LaituriLogo-web.png

Starttipaja Laituri toimii etänä ja yhteyttä voi ottaa yksilövalmentajaan Maarit Korkia-aho, p. 040-3522 262 tai maarit.korkia-aho(at)alajarvi.fi

 

Starttipaja Laituri on suunnattu Alajärven ja Vimpelin 15–25 - vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa ja tarvitsevat tukea arjenhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Starttipaja Laiturin päätoimipaikka on Alajärvellä osoitteessa Kirkkotie 1, osa toiminnasta jalkautetaan Vimpeliin.

Starttipaja tarjoaa 3 kk:n valmennusjaksoja, kokoontuminen joko neljänä päivänä viikossa (5h/pvä), kerran viikossa (4h/pvä) tai sopimuksen mukaan. Starttivalmennukseen tullaan useimmiten kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella TE-palveluiden tai sosiaalitoimen kautta, nuori voi ohjautua valmennukseen myös ilman lähetettä.

Toiminnan pääpaino on sosiaalisen vahvistumisen tukemisessa, arjenhallinnan kehittymisessä sekä työ- ja koulutusvalmiuksien edistämisessä. Starttipajan toiminnan keskiössä ovat nuorten toiveet ja tarpeet sekä yksilö- ja ryhmävalmennus. Yksilöllisiä tavoitteita tuetaan henkilökohtaisilla valmennussuunnitelmilla.

Starttivalmennus tarjoaa alueen nuorille matalankynnyksen toimintaa sekä ohjausta kohti yksilöllisiä jatkopolkuja. Valmennuksella pyritään vastaamaan nuorisotakuun tavoitteisiin, kuten kartoittamaan ja aktivoimaan nuoren työ- ja toimintakykyä yhdessä nuoren kanssa. Laiturilla työskennellään toiminnallisesti ja yhteisöllisesti, mm. vapaa-ajan toimintaa, kädentaitoja, liikuntaa ja ryhmätöitä hyödyntäen.

Nuorten työpajatoimintaan on myöntänyt valtionavustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Lisäksi hankkeen rahoituksesta vastaavat Alajärven kaupunki ja Vimpelin kunta kuntaosuuksillaan.

Aikataulut

Uudet jaksot ilmoitetaan Elokuulla.

 

Ota yhteyttä Starttipaja Laituriin:

starttipaja(at)alajarvi.fi

Facebookissa:
@starttipajalaituri

Hankekoordinaattori
040 3515 785

Yksilövalmentaja
040 3522 262