Tontit

 

Alajärven kaupungin vapaat asuinrakennustontit ovat esillä Alajärven karttapalvelussa.  Klikkaamalla haluamaasi tonttia näet tiedot tontista.

Vapaita teollisuustontteja pääsee katsomaan tästä.

Pikalinkit karttapalveluun:

Alajärven alueen omakotitalo- ja rivitalotontit        Lehtimäen alueen omakotitalotontit

Yleistietoa tontin ostosta:

Kauppakirja hyväksytetään sekä ostajalla että kaupungin päätöksentekoelimissä. Tontin kauppakirja  voidaan tarvittaessa (harkitaan tapauskohtaisesti erikseen) allekirjoittaa ennen kuin päätöksentekoelimen päätös on saanut lainvoiman.

Kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen ostajalla on 6 kuukautta aikaa hakea lainhuuto tontilleen. Lisätietoa lainhuudon hakemisesta löydät täältä.

Kaupantekotilaisuudessa on läsnä julkinen kaupanvahvistaja, joka vahvistaa luovutuksen ja tekee siitä ilmoituksen maanmittauslaitoksen järjestelmään. Kaupanvahvistuksesta peritään maa- ja metsätalousministeriön asetuksella vahvistama 120 euron maksu.

Lainhuudon myöntämisestä peritään 132 euron maksu.

Kun lainhuuto on myönnetty käynnistyy automaattisesti lohkomistoimitus, jossa tontti erotetaan omaksi tilakseen. Maanmittaustoimisto ottaa yhteyttä asian tiimoilta automaattisesti. Lisätietoa: Lohkominen (Maanmittauslaitoksen sivuilla) 

Lohkomisen hintatietoa (Maanmittauslaitoksen sivuilla)

Lisätiedot:

Maanmittausteknikko Ville Vistbacka, ville.vistbacka(at)alajarvi.fi, 044 5570 296

 

Havainnepiirustus_A3-page-KOKO_1.jpg